Cod la Cuptor cu Fasole Verde, Broccoli și Conopidă

Cină
Pentru 4 persoane
45 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

4 fileuri de cod (aprox. 150 g fiecare)
200 g fasole verde, proaspătă sau congelată
200 g broccoli, tăiat în buchețele
200 g conopidă, tăiată în buchețele
3 linguri de ulei de măsline
2 căței de usturoi, tocați mărunt
Sucul de la o jumătate de lămâie
1 linguriță de cimbru uscat (sau proaspăt, după gust)
Sare și piper după gust

Valori nutriționale

calorii: ~250kcal
proteine: 25g
carbohidrati: 10g
grasimi: 10g
Cod la Cuptor cu Fasole Verde, Broccoli și Conopidă
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Într-un bol mare, amestecă broccoli, conopida și fasolea verde cu 2 linguri de ulei de măsline, usturoiul tocat, sare și piper. Amestecă bine pentru a acoperi uniform legumele.
Asezonează fileurile de cod cu sare, piper și cimbru.
Stropește fiecare file cu puțin suc de lămâie pentru un plus de aromă și o linguriță de ulei de măsline.
Într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, așază legumele într-un strat uniform.
Pune fileurile de cod deasupra legumelor.
Dă tava la cuptor și coace totul timp de aproximativ 20-25 de minute, până când peștele devine opac și se desface ușor cu furculița, iar legumele sunt fragede, dar încă crocante.
Servește codul cald, alături de legumele coapte. Poți stropi cu puțin suc de lămâie suplimentar, dacă preferi o aromă mai intensă de lămâie.
Distribuie