Ciorbă storceag

Prânz
Pentru 6 persoane
120 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Carne și legume:
500 g carne de pește (preferabil crap sau somn)
2 cepe mari
2 morcovi
1 ardei gras verde
3 roșii medii sau 200 ml roșii pasate
2 linguri de ulei de măsline
4 cartofi medii
1 legătură de leuștean
1 legătură de mărar
1 l supă de pește sau apă
Condimente:
1 linguriță sare
1 linguriță piper alb
1 frunză de dafin

Valori nutriționale

calorii: ~250kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 20g
grasimi: 10g
Ciorbă storceag
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Taie carne de pește în bucăți potrivite.
Curăță și toacă ceapa, morcovii și ardeiul în bucăți mici.
Curăță și taie cartofii în cuburi.
Pregătește roșiile, fie decojindu-le și tocându-le, fie folosind roșii pasate.
Gătirea bazei pentru ciorbă:
Într-o oală mare, încălzește uleiul și călește ceapa până devine translucidă.
Adaugă morcovii și ardeiul și gătește 5-7 minute.
Prepararea ciorbei:
Adaugă carnea de pește, apoi roșiile pasate și supa de pește sau apă.
Adaugă cartofii tăiați, sarea, piperul și frunza de dafin.
Lasă să fiarbă la foc mic timp de 45-60 de minute, amestecând ocazional.
Adăugarea verdețurilor:
La final, adaugă leușteanul și mărarul tocat și mai lasă ciorba pe foc pentru încă 5 minute.
Servirea:
Servește ciorba caldă, alături de smântână și pâine proaspătă.
Distribuie
Articole