Chiftele cu sos

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Ingrediente pentru chiftele:
500 g carne tocată de porc sau vită
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
1 ou
100 g pesmet
50 ml lapte
1 linguriță sare
1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
Ingrediente pentru sos:
400 g roșii cerneți (sau roșii pasate)
1 ceapă mare
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță oregano uscat
1 frunză de dafin
Sare și piper după gust
Decor:
Frunze de busuioc proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~450kcal
proteine: 30g
carbohidrati: 25g
grasimi: 25g
Chiftele cu sos
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Prepararea chiftelelor:
Într-un bol mare, mixează carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, oul, pesmetul, laptele, sarea, piperul și boiaua dulce.
Forma chiftelele din amestecul obținut, de dimensiunea dorită.
Gătirea chiftelelor:
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline. Adaugă chiftelele și prăjește-le pe ambele părți până devin aurii (aproximativ 5-7 minute).
Scoate chiftelele din tigaie și păstrează-le pe o farfurie.
Prepararea sosului:
În aceeași tigaie, adaugă ceapa tocată mărunt și călește până devine translucidă.
Adaugă roșiile cerneți sau pasate, oregano, frunza de dafin, sare și piper. Fierbe sosul timp de 10-15 minute.
Combinarea chiftelelor cu sosul:
Adaugă chiftelele în sos și lasă-le să fiarbă împreună timp de 10-15 minute pentru a absorbi aroma sosului.
Servirea:
Servește chiftelele cu sos calde, decorate cu frunze de busuioc proaspăt alături de piure de cartofi sau o salată verde.
Distribuie
Articole