Cartofi copți umpluți cu brânză și bacon

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

Cartofi:
4 cartofi mari
200 g bacon
150 g brânză cheddar sau brânză telemea
100 ml smântână
2 cepe verzi
Condimente:
1 linguriță sare
1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
1 linguriță boia dulce
Decor:
Frunze de pătrunjel proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~450kcal
proteine: 20g
carbohidrati: 35g
grasimi: 25g
Cartofi copți umpluți cu brânză și bacon
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea cartofilor:
Spală bine cartofii și învelește-i în folie de aluminiu.
Coace-i în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 45-50 de minute, până devin moi.
Prepararea umpluturii:
Într-o tigaie, prăjește baconul tăiat cubulețe până devine crocant. Scoate-l și lasă-l să se scurgă pe o farfurie cu șervețel.
În aceeași tigaie, călește ceapa verde tăiată mărunt pentru 2-3 minute.
Amestecarea ingredientelor:
După ce cartofii s-au copt, taie partea de sus a fiecărui cartof și scoate o parte din miez cu o lingură.
Amestecă miezul de cartof cu baconul prăjit, brânza, smântâna, sarea, piperul și boiaua dulce până obții o compoziție omogenă.
Umplerea cartofilor:
Umple cartofii cu amestecul de brânză și bacon, presară deasupra restul de brânză rasă.
Finalizare:
Pune cartofii umpluți înapoi în cuptor timp de 10-15 minute, până când brânza se topește și se rumenește.
Servirea:
Decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și servește calzi.
Distribuie
Articole