Brioșe cu șuncă și spanac

Mic-dejun
Pentru 4 persoane
40 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

200 g spanac proaspăt (sau congelat, bine scurs)
150 g șuncă, tăiată cubulețe
4 ouă
100 ml lapte
50 g brânză rasă (parmezan, cheddar sau cașcaval)
150 g făină
1 linguriță praf de copt
2 linguri ulei de măsline
Sare și piper, după gust
Opțional: mărar sau pătrunjel tocat pentru aromă

Valori nutriționale

calorii: ~150kcal
proteine: 8g
carbohidrati: 8g
grasimi: 9g
Brioșe cu șuncă și spanac
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Preîncălzește la 180°C și pregătește o tavă de brioșe, ungând formele cu ulei sau folosind hârtii speciale.
Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește spanacul până se înmoaie. Lasă-l să se răcească.
Într-un bol, bate ouăle cu laptele, adaugă șunca cubulețe, brânza rasă și spanacul răcit.
Încorporează făina și praful de copt, amestecând ușor până la omogenizare. Condimentează cu sare, piper și verdeață, dacă dorești.
Umple formele de brioșe până la 3/4 din capacitate.
Lasă brioșele în cuptor timp de 15-20 de minute sau până devin aurii și trec testul cu scobitoarea.
Scoate brioșele din forme și servește-le calde sau reci.
Distribuie
Articole