Ardei Umpluți cu Orez și Legume

Prânz
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

8 ardei grași (roșii, galbeni sau verzi)
200 g orez
1 ceapă mare, tocată mărunt
1 morcov, ras fin
2 căței de usturoi, tocați
200 g roșii cuburi (proaspete sau din conservă)
2 linguri ulei de măsline
1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
1/2 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță boia dulce
1/4 linguriță piper negru
1 linguriță sare
500 ml suc de roșii

Valori nutriționale

calorii: ~180kcal
proteine: 4g
carbohidrati: 32g
grasimi: 4g
Ardei Umpluți cu Orez și Legume
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală ardeii, taie un capac în partea de sus și scoate semințele și nervurile din interior.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa, usturoiul și morcovul până devin aurii.
Adaugă orezul, roșiile cuburi, cimbrul, boiaua, piperul și sarea. Gătește amestecul timp de 5-7 minute, apoi adaugă pătrunjelul tocat. Amestecă bine și lasă să se răcească ușor.
Umple ardeii cu amestecul de orez și legume, fără să presezi prea tare.
Așază ardeii umpluți într-o cratiță încăpătoare și toarnă peste ei sucul de roșii. Acoperă cratița cu un capac.
Gătește pe aragaz la foc mediu timp de 40-50 de minute sau până când orezul este complet fiert, iar ardeii sunt fragezi.
Servește calzi, garnisiți cu pătrunjel proaspăt, alături de o lingură de smântână, dacă dorești.
Distribuie
Articole