Rețetă Compot de Vișine

Compoturi
Pentru 6 persoane
30 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

1 kg vișine
300 g zahăr
1 litru apă
1 linguriță acid citric (opțional)
2 batoane de scorțișoară (opțional)

Valori nutriționale

calorii: ~50kcal
proteine: 0g
carbohidrati: 13g
grasimi: 0g
Rețetă Compot de Vișine
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală bine vișinele și îndepărtează sămânța, lăsând doar fructele curățate.
Într-o oală, pune apa și zahărul, adăugându-le la fiert până când zahărul se dizolvă complet.
După ce siropul de zahăr a fiert câteva minute, adaugă vișinele și, dacă dorești, batoanele de scorțișoară pentru un gust mai aromatic.
Lasă vișinele să fiarbă în sirop timp de 5-7 minute, apoi adaugă acidul citric pentru a păstra culoarea vibrantă a fructelor.
Pregătește borcanele curățate și sterilizate și pune vișinele și siropul fierbinte în ele, umplându-le până sus.
Închide bine borcanele cu capace și lasă-le să se răcească complet.
Așază borcanele într-un loc răcoros și întunecos pentru a se conserva. Poți savura compotul de vișine oricând în timpul iernii, adăugându-l la deserturi sau ca băutură rece.
Distribuie
Articole