Pâine de Casă

Mic-dejun
Pentru 6 persoane
110 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

500 g făină albă
300 ml apă călduță
10 g sare
7 g drojdie uscată
1 linguriță zahăr
2 linguri ulei (sau unt)
1 linguriță oțet (pentru a obține o coajă mai crocantă)

Valori nutriționale

calorii: ~200kcal
proteine: 6g
carbohidrati: 35g
grasimi: 3g
Pâine de Casă
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un bol mic, amestecă apa călduță cu zahărul și drojdia uscată. Lasă amestecul să stea 5-10 minute până când se formează o spumă pe suprafață. Acesta este semnul că drojdia este activă.
Într-un bol mare, pune făina și sarea. Adaugă amestecul de drojdie și apa, uleiul (sau untul) și oțetul.
Amestecă până când obții un aluat moale, apoi transferă-l pe o suprafață presărată cu făină și frământă timp de 8-10 minute, până devine elastic și neted.
Pune aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să dospească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a dospit, scoate-l și frământă-l din nou pentru câteva minute. Formează-l într-o formă rotundă sau dreptunghiulară, apoi pune-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperă-l și lasă-l să mai dospească 30 de minute. Între timp, preîncălzește cuptorul la 220°C (180°C pentru cuptorul cu ventilație).
Coace pâinea timp de 30-40 de minute sau până când devine aurie și produce un sunet gol când o bați pe fund. Dacă vrei o coajă mai crocantă, poți stropi cu apă cu câteva minute înainte de a o scoate din cuptor.
Scoate pâinea din tavă și las-o să se răcească pe un grătar înainte de a o tăia.
Distribuie
Articole