Omletă cu legume și brânză feta

Mic-dejun
Pentru 2 persoane
15 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

Ingrediente principale:
4 ouă
100 g brânză feta
1 ardei gras (roșu sau verde)
1 ceapă mică
1 roșie mare
o mână de spanac proaspăt sau congelat
2 linguri de ulei de măsline
Condimente:
sare
piper negru proaspăt măcinat
cimbru uscat sau proaspăt

Valori nutriționale

calorii: ~300kcal
proteine: 20g
carbohidrati: 8g
grasimi: 22g
Omletă cu legume și brânză feta
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Pregătirea ingredientelor:
Bate ouăle într-un bol și adaugă sare și piper după gust.
Taie ceapa, ardeiul și roșia în cuburi mici.
Creează felii sau crumble din brânza feta.
Sotarea legumelor:
Pe o tigaie încinsă cu ulei de măsline, adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă.
Adaugă ardeiul și roșia, gătește pentru 2-3 minute.
Încorporează spanacul și mai călește un minut.
Gătirea omletei:
Toarnă ouăle bătute peste legume și amestecă ușor pentru a le distribui uniform.
Când ouăle încep să se coaguleze, adaugă brânza feta deasupra.
Reduce temperatura și lasă să se gătească timp de 3-5 minute, până când omleta este bine făcută, dar moale.
Servirea:
Pliați omleta în jumătate și transferați-o pe o farfurie. Poftă bună!
Distribuie
Articole