Chec Aperitiv cu Dovlecei

Mic-dejun
Pentru 4 persoane
60 minute
Dificultate 4 / 10

Ingrediente

2 dovlecei medii, rași
150 g făină
50 g brânză rasă (cașcaval, telemea sau vegană, opțional)
3 ouă (sau 3 linguri de aquafaba pentru versiunea de post)
50 ml ulei
1 linguriță praf de copt
1 legătură mărar proaspăt, tocat
Sare și piper, după gust

Valori nutriționale

calorii: ~220kcal
proteine: 7g
carbohidrati: 24g
grasimi: 10g
Chec Aperitiv cu Dovlecei
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală dovleceii, dă-i pe răzătoare și stoarce excesul de apă. Pune-i deoparte
Într-un bol, bate ouăle (sau aquafaba) cu uleiul, apoi adaugă brânza rasă.
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă-le treptat peste compoziția lichidă.
Încorporează dovleceii rași și mărarul tocat. Asezonează cu sare și piper.
Toarnă compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 minute, până când devine auriu și trece testul cu scobitoarea.
Lasă checul să se răcească puțin înainte de a-l felia. Este delicios atât cald, cât și rece!
Distribuie
Articole