Sărățele fragede

Gustare
Pentru 4 persoane
50 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

500 g făină
200 g unt rece sau margarină (pentru varianta de post)
200 g smântână (sau iaurt pentru o variantă mai light)
1 ou (pentru aluat) + 1 gălbenuș pentru uns
100 g brânză telemea rasă (opțional, pentru un gust mai intens)
1 linguriță sare
1 plic praf de copt
Semințe pentru decor: mac, susan, chimen

Valori nutriționale

calorii: ~45kcal
proteine: 2g
carbohidrati: 5g
grasimi: 3g
Sărățele fragede
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Amestecă făina cu praful de copt și sarea. Adaugă untul rece tăiat cubulețe și frământă până obții un aluat nisipos.
Adaugă smântâna, oul și brânza rasă (dacă folosești). Frământă până aluatul devine omogen. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider 20-30 de minute.
Presară făină pe blat și întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime.
Taie aluatul în fâșii lungi și subțiri sau folosește forme decorative pentru diversitate.
Așază sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu gălbenușul de ou și presară semințe deasupra.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace timp de 15-20 de minute, până devin aurii.
Lasă sărățelele să se răcească și savurează-le alături de o băutură caldă sau ca aperitiv.
Distribuie
Articole