Covrigei fragezi

Gustare
Pentru 6 persoane
60 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

Ingrediente de bază:
500 g făină
250 ml apă călduță
10 g drojdie uscată
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
2 linguri ulei de măsline
Decor:
semințe de susan sau mac

Valori nutriționale

calorii: ~200kcal per covrig
proteine: 5g
carbohidrati: 30g
grasimi: 7g
Covrigei fragezi
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Prepararea aluatului:
Într-un bol, amestecă făina cu sarea și zahărul.
Fă o adâncitură în mijloc, adaugă drojdia și uleiul de măsline. Toarnă apă călduță treptat și frământă aluatul până devine elastic.
Lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de 30 de minute, acoperit cu un prosop.
Formarea covrigeilor:
După ce aluatul a crescut, împarte-l în bile mici. Rotește fiecare bilă într-un șnur lung, apoi formează covrigul.
Pune covrigeii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Prepararea pentru coacere:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Înainte de a-i coace, poți unge covrigeii cu apă și să îi presari cu semințe de susan sau mac.
Coacerea:
Coace covrigeii în cuptor timp de 20-25 de minute sau până devin aurii.
Distribuie
Articole