Saleuri cu Cașcaval

Gustare
Pentru 4 persoane
50 minute
Dificultate 3 / 10

Ingrediente

300 g făină
150 g unt rece
150 g cașcaval ras
1 ou (pentru aluat)
1 gălbenuș de ou (pentru uns)
1 linguriță praf de copt
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 linguriță de semințe de susan (opțional, pentru decor)

Valori nutriționale

calorii: ~100kcal
proteine: 3g
carbohidrati: 9g
grasimi: 6g
Saleuri cu Cașcaval
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un bol mare, amestecă făina cu praful de copt, sarea și zahărul. Adaugă untul rece tăiat cubulețe și frământă până obții un aluat nisipos.
Adaugă cașcavalul ras și oul, și continuă să frămânți până aluatul devine omogen. Dacă este nevoie, mai adaugă puțină făină.
Pe o suprafață presărată cu făină, întinde aluatul într-o foaie subțire de aproximativ 0.5 cm grosime.
Taie aluatul în fâșii subțiri sau forme geometrice de saleuri.
Așază saleurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu gălbenușul de ou și presară semințe de susan (dacă dorești).
Coace saleurile în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15-20 de minute sau până devin aurii și crocante.
Lasă saleurile să se răcească puțin înainte de a le servi. Sunt perfecte pentru orice ocazie!
Distribuie
Articole