Rețetă de Post: Hummus cu Legume

Gustare
Pentru 4 persoane
15 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

Pentru hummus:
1 conservă de năut (400 g), scurs și clătit
2 linguri pastă de tahini
2 căței de usturoi, tocați
3 linguri ulei de măsline
Sucul de la 1/2 lămâie
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță chimion măcinat (opțional)
4 linguri apă (pentru a ajusta consistența)
Pentru servire:
Morcovi, tăiați bastonașe
Ardei gras (roșu, galben, verde), tăiat fâșii
Castraveți, tăiați bastonașe
Țelină apio, tăiată bastonașe
Ridichi tăiate în jumătăți sau sferturi

Valori nutriționale

calorii: ~180kcal
proteine: 5g
carbohidrati: 15g
grasimi: 10g
Rețetă de Post: Hummus cu Legume
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă năutul scurs, tahini, usturoiul, sucul de lămâie, sarea și chimionul. Mixează până când obții o pastă fină. Adaugă treptat uleiul de măsline și apa, câte o lingură, până când obții consistența dorită.
Gustă hummusul și adaugă sare, lămâie sau chimion suplimentar, dacă dorești. Poți adăuga și o picătură de ulei de măsline deasupra pentru extra cremozitate.
Spală și taie legumele în bastonașe sau fâșii, potrivite pentru a fi scufundate în hummus.
Pune hummusul într-un bol și așază legumele de jur împrejur sau pe o farfurie mare. Servește hummusul rece, alături de legume proaspete.
Distribuie