Vin Fiert

Gustare
Pentru 4 persoane
20 minute
Dificultate 2 / 10

Ingrediente

1 sticlă de vin roșu (750 ml)
3 linguri zahăr (sau miere, după gust)
1 portocală (sucul și coaja rasă)
3 batoane de scorțișoară
5 cuisoare
1 stea de anason (opțional)
1 bucățică de ghimbir proaspăt (de aproximativ 2 cm)
1/2 lămâie (pentru suc, opțional)
100 ml apă (opțional, pentru diluare)

Valori nutriționale

calorii: ~150kcal
proteine: 0g
carbohidrati: 20g
grasimi: 0g
Vin Fiert
By stilsanatos.ro
Mod de preparare
Spală bine portocala și lămâia. Taie portocala în felii și răzuiește coaja de la o jumătate din portocală. Taie ghimbirul în felii subțiri.
Într-o cratiță mare, toarnă vinul și adaugă zahărul (sau mierea). Pune cratița pe foc mic și lasă vinul să se încălzească, amestecând din când în când până când zahărul se dizolvă complet. Nu lăsa vinul să ajungă la punctul de fierbere.
Adaugă coaja de portocală, felii de portocală, ghimbirul, batoanele de scorțișoară, cuisoarele și steaua de anason. Dacă îți place un gust mai acrișor, poți adăuga și sucul de lămâie.
Lasă vinul pe foc mic pentru 10-15 minute, având grijă să nu ajungă la fierbere. Mirodeniile se vor infuza și vinul va prelua toate aromele lor.
Când vinul fiert este gata, strecoară-l într-un borcan sau direct în căni. Poți decora cu felii de portocală sau un baton de scorțișoară.
Distribuie